Glasservice

GLASZETTEN

Kunt u zich een ander materiaal voorstellen, dat zoveel gunstige eigenschappen in zich verenigt als glas?

Van den Nieuwenhuizen glasservice | Berlicum levert en plaatst de meest voorkomende soorten beglazing. Ook voor het herstellen van glasschade.


GLASSOORTEN

Er bestaan vele soorten glas. Hieronder vindt u de meest voorkomende Uniglas glassoorten die Van den Nieuwenhuizen glasservice voor u kan leveren en plaatsen.


Uniglas Top Premium HR++

Modern isolatieglas bestaat doorgaans uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte van 9, 12 of 15 mm. Tot en met HR glas is de spouw gevuld met droge lucht. Vanaf HR++ wordt altijd een nog beter isolerend edelgas (Argon of Krypton) toegepast. Vanaf HR glassoorten is de spouwzijde tevens voorzien van een flinterdunne warmtereflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte uit het vertrek terugreflecteert. De effectiviteit van de coating en spouwdikte komt tot uitdrukking in de benaming. Zo bestaat er HR, HR+ of HR++. Bij het laatst genoemde type reflecteert de coating maar liefst 90% van de warmtestraling terug naar binnen. U kunt zelf controleren of dubbel glas een metaalcoating heeft. Wanneer u op 10 centimeter afstand van het glas een brandende aansteker houdt en naar buiten kijkt, dan ziet u 4 vlammetjes reflecteren. Zit er een coating op het glas, dan heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/rose).


Ventileren

Mocht u besluiten dat u gaat investeren in isolatieglas, vergeet dan niet dat isoleren ook ventileren is.

Van den Nieuwenhuizen glasservice | Berlicum levert en plaatst Duco ventilatieroosters. Klik hier voor meer informatie >>


Enkelglas

Enkelglas wordt ook wel floatglas genoemd, dit is standaard enkelglas. U kunt enkelglas op allerlei manieren gebruiken om uw woning te verfraaien. Enkelglas kan geheel op maat worden geproduceerd; met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm, ook is het mogelijk om een uitsparing aan te brengen.


Figuurglas

Figuurglas is doorschijnend maar ondoorzichtig glas met vormen en motieven in verwerkt dit is ook mogelijk op dubbelglas


Uniglas Safe Veiligheidsglas

Verkeersveiligheid, dat wil zeggen de bescherming van personen tegen letsel, en inbraakbeveiliging zijn de twee belangrijkste toepassingsgebieden voor veiligheidsglas.


Uniglas Sun Zonwerende beglazing

Moderne woonarchitectuur betekent rekening houden met een goede warmte-isolatie voor het omhullend oppervlak maar ook met grote, goed geïsoleerde glasvlakken die veel licht binnenlaten en weinig energie naar buiten. Zonwerende beglazing is met zijn uitstekende warmte-isolerende eigenschappen, in combinatie met een hoogwaardige zonnewering, een mooie oplossing.


Uniglas Phon Geluidswerende beglazing

Geluidswerend glas werkt als een muur tegen geluid - en geeft rust terug.

Afhankelijk van de lawaaibron, de ligging en het gebruik van het vertrek wordt het individuele concept voor de geluidsisolatie op u en uw object afgestemd. Geluidswerende beglazing kan met tal van nuttige functies worden uitgerust zoals zonwering, warmte-isolatie en objectbeveiliging.


KLIK HIER VOOR HET AANVRAGEN VAN EEN OFFERTE


Nuttige links:

Ben Evers Glasindustrie >>

Uniglas >>


GESCHIEDENIS Het eerste glas ontstond op natuurlijke wijze in woestijnen door extreme verhitting van zand. Een andere natuurlijke oorsprong is het verglazen van lava. De ontdekking van glas door de mens werd per toeval gedaan ongeveer 5000 jaar voor Chr. in de tijd van de Romeinen. De soldaten bereidden hun maaltijden in potten die op nitraatblokken stonden. Door de enorme hitte van het vuur smolten de blokken uiteindelijk en werden ongemerkt gemixt met het zand van het strand. Na afkoeling werd zo het eerste glas gevormd. Na deze ontdekking werd glas uitsluitend nog gebruikt ter decoratie of verwerkt in kunstvoorwerpen...Lees meer >>